Početna stranica Portala pravosuđa BiHOsnovni sud u Doboju

mail print fav manja slovaveca slova

Izdavanje uvjerenja i potvrda

Osnovni sud u Doboju izdaje slijedeća uvjerenja i potvrde:

 

1. uverenje da se protiv određenog lica ne vodi krivični postupak,

2. potvrda da se protiv određenog lica ne vodi prekršajni postupak i da nije prekršajno kažnjavan, 

3. uvjerenje da stan nije u sporu,

4. uvjerenje o registru neplaćenih novčanih kazni BiH.

 

Za izdavanje ovih uvjerenja potrebno je podnjeti odgovarajući zahtjev uz dokaz o uplaćenoj sudskoj taksi.

Obrazac zahtjeva za izdavanje uverenja da se protiv određenog lica ne vodi krivični postupak i uputstvo za uplatu takse dobija se u pisarnici suda, te se popunjen obrazac i dokaz o uplati sudske takse predaju ovlaštenom radniku pisarnice, a uvjerenje se  podiže nakon obrade.

 

Za izdavanje potvrde da se protiv određenog lica ne vodi prekršajni postupak i da nije prekršajno kažnjavan stranke podnose pismeni zahtjev koji same kreiraju i koji sadrži podatke neophodne za izdavanje uvjerenja, uz napomenu da strankama zaposleni u pisarnici suda, po potrebi, daju kratko uputstvo o tome šta mora sadržavati zahtjev.

 

Obrazac zahtjeva da stan nije u sporu stranke dobijaju na šalteru prijemne kancelarije u prizemlju zgrade suda, nakon čega popunjen obrazac zahteva uz primjerak fotokopije ugovora o korištenju ili zakupu stana predaju u pisarnicu suda, gdje se uvjerenje podiže nakon obrade.

Sud izdaje i druga uvjerenja i potvrde koja su predviđena zakonom.

 

Za sva uvjerenja i potvrde predviđena je taksa u iznosu od 15,00 KM koja se uplaćuje na žiro račun br. 562-099-0000055687, vrsta prihoda 722211, u korist republičke sudske takse - budžet Republike Srpske, opština 028, budžetska organizacija 1071001.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh